De privé sauna

15-09-2022

Stress is de bron van een aantal gezondheidsproblemen, zowel geestelijk als lichamelijk. Het kan zich per persoon in verschillende vormen manifesteren en kan ook het gevolg zijn van een aantal persoonlijke levensfeiten. De enige manier om stress en angst onder controle te houden is jezelf korte rustpauzes gunnen om te ontspannen. Voor veel mensen is enkele uurtjes naar de privé sauna het toppunt van ontspanning.

Volgens onderzoeken naar spabezoeken houdt de frequentie ervan rechtstreeks verband met een betere slaapkwaliteit, minder ziektedagen, minder ziekteverzuim en minder ziekenhuisopnames. Dat komt omdat spabehandelingen zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid ten goede komen. Met name hydrotherapie en warmtetherapie verbeteren de bloedsomloop en regelen de bloeddruk, de flexibiliteit en de ademhaling.


De dagelijkse routine is zo afmattend dat we niet merken hoe moe we zijn. De ergste slachtoffers van onze ambitieuze levensstijl zijn onze voeten en wervelkolom. Geen wonder dat je af en toe nek- of rugpijn hebt. Daarom is het noodzakelijk om van tijd tot tijd naar de privé sauna te gaan om zich te bevrijden van de dagelijkse sleur en tegelijkertijd het lichaam te verzorgen en vooral te revitaliseren voor een beter uithoudingsvermogen en om de prestaties te optimaliseren.

Privé sauna's zijn in toenemende mate geliefd, naast de reeds bestaande populariteit van openbare wellnesscentra. Veel mensen vinden het echter minder prettig om naakt te zijn in het bijzijn van anderen. Hoewel je in veel open ruimtes in een wellnesscentrum een badjas mag dragen en er speciale badkledingdagen worden georganiseerd, kan dit toch een ongemakkelijk aspect zijn. De privé sauna biedt hiervoor een oplossing!

Een privé sauna is een wellness, die je privé huurt voor minimaal twee uur. Dit geeft je genoeg tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Deze plaatsen worden aangeboden voor minimaal twee personen, of voor een gezin of een groep. Een leuke en plezierige tijd, meerdere uren genieten van alle faciliteiten, voor u en uw partner, in volledige privacy.

Terwijl men zou kunnen denken aan een eenvoudig houten chalet met een sauna, biedt een privésauna meestal veel meer. Naast een sauna omvatten een privé sauna vaak een zwembad, een relaxruimte, douches, stoombad (hammam), infraroodsauna en de klassieke droge (Finse) sauna, kortom, alle voorzieningen van een openbaar wellnesscentrum voor u en uw partner, maar dan in volledige privacy.

Privé sauna's zijn doorgaans luxueus ingericht. Het is mogelijk een hapje en een drankje te bestellen of een compleet arrangement te boeken. 

Sommige privésauna's bieden de mogelijkheid om met een grotere groep gebruik te maken van de beschikbare faciliteiten. Een ideaal uitje met het hele gezin, of een privé wellness-sessie met vriendinnen of vrienden. (Verjaardags)feestjes voor kinderen zijn ook een nieuwe trend. Ze worden dan op een leuke manier al geïntroduceerd in het wellnessgebeuren.