Duurzaamheid en uw privé sauna

19-09-2022

Privé wellness en duurzaame ontwikkeling

Uw favoriete privé sauna en hernieuwbare energie: twee zaken die niet altijd samengaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig technologieën beschikbaar die ervoor zorgen dat de ecologische voetafdruk toch beperkt blijft.


U als klant mag er echter niet onder lijden. Ondanks de stijgende energiekosten willen we niet inleveren op kwaliteit. Daarom hebben wij besloten dit jaar te investeren in duurzaamheid. Niet minder dan 30 extra ultramoderne zonnepanelen zijn geïnstalleerd en de waterverwarming voor de jacuzzi, het zwembad en de douches wordt verzorgd door drie krachtige warmtepompen in combinatie met een zonneboiler.


We hebben vorig jaar al een warmtekrachtkoppelingssysteem geïnstalleerd. Warmtekrachtkoppeling is de gelijktijdige productie van vlamwarmte en mechanische energie in dezelfde installatie. De warmte wordt gebruikt voor verwarming en de productie van warm water via een wisselaar. De mechanische energie wordt door een dynamo omgezet in elektrische energie. Dankzij deze hoogtechnologische installatie hebben we meer dan 40 ton CO² kunnen besparen.


Dit betekent dat u het hele jaar door kunt genieten van de verwarmde binnenzwembaden (30°C) en de ontspannende jacuzzi's (37°C). Uitzonderlijke oplossingen voor u als uitzonderlijke klant!